Во одреден момент од вашиот живо, мислите дека сте пробале се' и сешто. Меѓутоа, факт е дека не сте пробале ни третина од она што ви го нуди светот. На пример, јајцата се познати насекаде, и можат да се приготвуваат на различни начини - да се варат, да се пржат... Но, постои нешто што се'уште не сте го виделе а е поврзано со нив. Ако некогаш сте виделе совршено сечени парчиња варено јајце, сигурно сте се запрашале како успеале да ги сечат парчињата толку прецизно и исто. Ова особено е често во Европа, а вакви јајца најчесто можат да се пронајдат во Данска. Доколку сечете дома јајце со специјално ноже, знаете дека ќе добиете различни големини на парчиња поради формата на јајцето. Но, оние совршени парчиња доаѓаат од едно долго варено јајце. Но, како јајцето успеало да добие таква форма?